Τρίτη, Απριλίου 01, 2008

Απρόσωποι Αλκοολικοί

Ο αλκοολισμός αποτελεί σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σιωπηλά θέματα παγκοσμίως. Εκατομμύρια άνθρωποι είναι εξαρτημένοι, λίγο ή πολύ και, δυστυχώς, οι περισσότεροι ούτε καν το γνωρίζουν. Όσοι το αντιληφθούν, εγκαίρως ή αργότερα, μπορούν να καταφύγουν σε διάφορες ομάδες βοήθειας, όπως είναι οι Ανώνυμοι Αλκοολικοί, με την προϋπόθεση όμως, ότι είναι έτοιμοι να αντικρίσουν άλλους ανθρώπους και να τους μιλήσουν γι αυτό.

Είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει ένα μικρό πρόβλημα με το αλκοόλ και αποφάσισα να μην το αφήσω έτσι. Μόνο που δεν μου πάει αυτός ο τρόπος με τις ομαδικές συνεδρίες. Δεν θέλω να μιλήσω με κανέναν από κοντά για το θέμα. Αποφάσισα λοιπόν να ανοίξω αυτό το blog πιστεύοντας ότι θα υπάρχουν και άλλοι σαν και μένα και ίσως έτσι καταφέρουμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο. Επιδίωξή μου είναι να ανταλλαγούν απόψεις πάνω στο θέμα, καθώς και να γίνουμε πολλοί οι συγγραφείς. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει αυτό το blog συγκεκριμένο θέμα, αφού δεν έχω ειδικές γνώσεις ιατρικής ή ψυχολογίας, αλλά σίγουρα είναι ένα βήμα.

Όποιος νομίζει ότι αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα, σε οποιοδήποτε στάδιο αλκοολισμού και αν βρίσκεται, είναι ευπρόσδεκτος να postάρει και να σχολιάσει. Ευπρόσδεκτος βέβαια είναι και οποιοσδήποτε γιατρός ή ψυχολόγος μπορεί να βοηθήσει με δικά του κείμενα. Ο μόνος περιορισμός θα είναι ότι δεν θα γνωρίσουμε ο ένας τον άλλο, τουλάχιστον όσο δεν είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Αυτό, πιστεύω, θα μας δώσει την ασφάλεια του ότι δεν είμαστε μόνοι μας, ενώ ταυτόχρονα θα μας απαλλάξει από αμήχανες συναντήσεις. Ίσως το αποτέλεσμα να είναι να καταφύγουμε όλοι μαζί στους ανώνυμους αλκοολικούς, ίσως και να καταφέρουμε να απαλλαγούμε μόνοι μας. Πάντως κακό δεν πιστεύω να μας κάνει.

Ο τρόπος με τον οποίο σκέφτομαι να λειτουργήσουμε είναι ο εξής: Όποιος θέλει να συμμετάσχει στην εξέλιξη αυτού του blog μπορεί να στέλνει ένα e-mail στη διεύθυνση aprosoposalcoholicos@gmail.com και εγώ θα του δίνω username και password για να μπορεί να γράφει. Για να διατηρηθεί πλήρως η ανωνυμία μας, καλό θα ήταν να δημιουργεί ένα καινούριο λογαριασμό e-mail με ένα ψευδώνυμο ή με κατάληξη 1, 2 κλπ στο aprosoposalcoholicos.

Τα θέματα με τα οποία θα καταπιανόμαστε θα είναι γενικά περί αλκοόλ, αλκοολισμού, εξαρτήσεων, θεραπείας, εμπειριών και γενικώς οτιδήποτε αφορά το θέμα, τις επιπτώσεις του και τη θεραπεία. Ελπίζω να κάνω καλά με αυτή την πρωτοβουλία και να βοηθήσω και τον εαυτό μου και άλλους.

Καλή αρχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: